badolie

Alles over badolie

Badolie is een product wat je uitstekend kunt gebruiken als je een droge huid hebt. Door het gebruik van zeep en badschuim kan je huid nog droger worden. Olie kan dan een goed alternatief zijn. Het verzorgt je huid en droogt niet uit.

badolie

Wat is badolie?

Badolie is een olie die speciaal geschikt is om te gebruiken als je in bad gaat. Een badolie van goede kwaliteit is gemaakt van natuurlijke plantaardige etherische oliën in een basisolie. De basisolie is meestal een lichte olie, zoals:

  • amandelolie
  • jojoba-olie
  • druivenpitolie
  • castorolie of
  • olijfolie.

De basisolie zorgt dat je huid geen vocht verliest terwijl je in het badwater ligt. Een droge huid wordt weer heerlijk soepel en zacht.

amandelolie
Amandelolie

De etherische oliën hebben meestal een geur of aroma wat een specifieke werking heeft. Denk bijvoorbeeld aan ontspannende lavendelolie of verfrissende pepermuntolie. Deze geuren komen vrij terwijl je in bad ligt en zorgen voor een echte wellness-ervaring.

Olie onder de douche gebruiken

Sommige badoliën zijn op olie gebaseerd en andere zijn oplosbaar in water. Beide soorten verhogen het vochtgehalte van je huid. Het is dus echt een kwestie van voorkeur. Mensen met een droge huid gaan het liefst in een bad met daarin wat badolie gedruppeld. Het bad kan wel glad worden als je olie gebruikt, dus pas op als je uit het bad stapt.

bad

Afhankelijk van de samenstelling kun je de olie gebruiken voor het bad, je lichaam en/of onder de douche. Als een product bijvoorbeeld ‘Bad- en doucheolie’ heet, dan voeg je de olie toe aan het badwater of je smeert het rechtstreeks op je huid tijdens het douchen. Soms zie je ook wel ‘Bath & Body Oil’ op een flesje olie staan. Dit gebruik je in bad, of smeer je op je natte huid na het douchen.

Badolie voor kinderen & baby’s

Kinderen en baby’s kunnen ook baat hebben bij een scheutje olie in het badwater. Zo kan lavendelolie in het avondbadje je baby kalmeren zodat hij lekker slaapt. Een beetje tarwekiemolie werkt verzachtend voor de huid. Als je badolie voor kinderen wilt gebruiken, let dan wel op het volgende:

  • pas op dat er geen olie in de oogjes komt
  • de huid van je baby wordt glad van de olie, dus pas op als je je baby uit het water haalt
  • etherische olie kan een allergische reactie veroorzaken, test dus altijd even vooraf
baby bad

Koop het liefste producten die speciaal voor baby’s en/of kinderen zijn gemaakt. Of kies voor ecologische of biologische oliën die zo puur mogelijk zijn en zo min mogelijk irriterende stoffen bevatten.  Zo kan je kindje ook genieten van de fijne eigenschappen van badolie.

Originally posted 2020-12-08 17:40:38.

Misschien vind je dit ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *