koriander salsa

Koriander salsa – 6 overheerlijke salsa recepten met koriander

Koriander kun je perfect gebruiken om salsa’s op smaak te brengen. Het is een belangrijk ingrediënt wat aan salsa een zacht zoete, anijsachtige smaak geeft. Hou je van koriander en Mexicaans eten? Probeer dan eens 1 van deze salsa-recepten. Eet smakelijk!

koriander salsa

1.Knoflook-koriandersalsa

Knoflook liefhebbers opgelet! In deze salsa zit heel veel knoflook, wat zorgt voor een lekker pittig smaakje. Deze salsa past perfect bij tortilla chips, gegrild vlees, kip en hamburgers. Met de keukenmachine is deze salsa in een paar minuutjes klaar.

Ingrediënten

  • 10 knoflookteentjes
  • 1 kopje grof gehakte koriander
  • 4 jalapeños of 4 gesneden groene paprika’s (of een mengsel van deze 2)
  • 1⁄2 kopje gesneden tomaten zonder de zaadjes
  • 1⁄4 kopje gesneden ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 1⁄2 theelepel limoensap
  • 1 1⁄4 theelepel komijn
  • Zout

Zo maak je het:

Hak de knoflook fijn in een keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot het bijna een gladde massa is. Schep de salsa in een leuk schaaltje en dippen maar!

2. Pico de Gallo salsa

De Spaanse naam voor deze salsa betekent “hanenbek” en verwees oorspronkelijk naar een mix van jicama, pinda’s, sinaasappels en uien. Tegenwoordig bestaat deze salsa uit koriander, gehakte tomaat, ui en verse chilipepers. Lekker bij rundvlees of gevulde taco’s.

Ingrediënten

  • 375 gram tomaten, fijn gesneden en zonder de zaadjes
  • 1/3 kopje gehakte koriander
  • 1/4 kopje fijngehakte witte ui
  • 1 kleine verse jalapeño, fijngehakt
  • 1 eetlepel versgeperst limoensap, of meer als je dat lekker vindt
  • 1/2 theelepel fijn zout

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten in een schaal. Breng op smaak met extra peper, limoensap en zout.

Deze salsa kun je maximaal 1 dag in de koelkast bewaren. Roer het goed door voordat je het serveert en giet het overtollige vocht af.

koriander

3. Lekker simpele koriander salsa

Deze salsa maak je in een handomdraai met lekkere verse ingrediënten. Het is een makkelijk recept, in een paar minuutjes is het klaar. Gebruik het als lekkere dipsaus of serveer bij de barbecue.

Ingrediënten

  • 6 middelgrote tomaten
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 1 middelgrote jalapeño (kies het type en de hoeveelheid op basis van hoe pittig je je salsa lekker vindt)
  • 1/2 kopje verse koriander (gehakt)
  • 1/2 middelgrote rode ui

Zo maak je het

Hak alle ingrediënten fijn. Zorg dat je ze goed fijn hakt, of gebruik een keukenmachine. De salsa is klaar als de structuur nog een beetje grof is.  Doe de salsa in een kom en zet het op tafel.

4. Salsa Roja

Deze lekkere rode salsa wordt vaak in Mexicaanse restaurants geserveerd. Het is een eenvoudige salsa die je in een handomdraai op tafel zet. Natuurlijk zit er lekker veel koriander in.

Ingrediënten

  • 500 gram pruimtomaten (Roma)
  • 1 halve middelgrote witte ui
  • 2 serrano-chilipepers
  • 8 takjes koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout

Zo maak je het

Wil je een grove salsa? Hak dan alle ingrediënten fijn met een mes. Wil je makkelijk? Maak dan alle ingrediënten fijn in een blender of keukenmachine. Klaar? Dippen maar!

koriander

5. Salsa de cilantro

Deze traditionele salsa draait helemaal om de koriander. Je kunt het gebruiken als topping voor je quesadilla’s of zelfs als saus voor vlees. Dit recept is eenvoudig en geeft daardoor elke maaltijd een beetje pit.

Ingrediënten

  • 1 bosje koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van 3 limoenen
  • 1 rijpe avocado
  • ¾ kopje olijfolie

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal het tot het redelijk glad is.

6. Smokey salsa met koriander

De groenten in dit salsa-recept worden eerst gegrild, waardoor de smaak van de tomaten intenser wordt. De smaak van de uien en knoflook wordt zachter en de salsa krijgt een rokerig smaakje. Ideaal voor barbecue vlees of als smokey dipsaus.

Ingrediënten

  • 4 trostomaten
  • 2 uien
  • 3 jalapeño pepers
  • 6 teentjes knoflook
  • Sap van 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • Zout
  • Komijn

Zo maak je het

Snij de tomaten en uien in vieren en leg ze samen met de knoflookteentjes en hele pepers op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Gril de groenten 10-15 minuten tot er blaren op komen. Doe de gegrilde groenten in een keukenmachine en voeg zout en komijn toe. Dit is een pittige salsa, dus begin met 1 peper en voeg naar smaak extra pepers toe.

Welke salsa maak jij met koriander? Laat ons weten wat je favoriete recept is!

Originally posted 2021-01-08 13:16:40.

Misschien vind je dit ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *