smaragd

Smaragd – De steen van liefde en wijsheid

De smaragd is een mooie edelsteen met een schitterende diepgroene kleur. Smaragd is een groene versie van beril en geldt als de edelste steen uit de groep berilgesteenten. Chroom, en soms vanadium, is de stof die zorgt voor de prachtige groene kleur van de steen.  Smaragden zijn eigenlijk nooit perfect, maar dat geldt voor bijna elke edelsteen. Daarom worden smaragden vaak ingesmeerd met olie zodat de kleine foutjes worden verborgen.

smaragd

Leuke feitjes over de smaragd

Volgens de oude mythologie werd de smaragd vaak in verband gebracht met Mercurius, de boodschapper van de goden en reizen. Het is dus logisch dat deze edelsteen gezien wordt als een steen die reizigers beschermt.

Een minder bekend en “vreemd” feitje is dat de steen bij verhitting letterlijk gaat zweten. Er komt dan water uit.  Over deze bijzondere eigenschap wordt zelfs in oude geschriften geschreven.

Waar kan smaragd bij helpen?

Smaragd is een steen van liefde en romantiek. Er wordt gezegd dat de edelsteen vreugde brengt en versterkend werkt op emoties, het geheugen, het geloof en helderziendheid. Daarnaast zou de steen je intuïtie versterken en de communicatie van de waarheid verbeteren. Daarom wordt het door veel mensen ook gezien als een belangrijke steen van profeten, omdat het wijsheid en inzicht geeft aan de drager van de steen. Smaragd kan ook gebruikt worden als kalmerend middel als je hoofd vol zit met gedachten.

claddagh

Smaragd en de liefde

Smaragden zijn de heilige stenen van de liefdesgodin Venus. Daardoor wordt de steen ook in verband gebracht met het hartchakra, wat gesymboliseerd wordt met de kleur groen. In deze context zijn smaragden een symbool van liefde en hoop. In veel culturen is de smaragd ook een symbool van liefde en romantiek. Wil je graag liefde aantrekken? Gebruik dan rozenkwarts

Helende eigenschappen

Aan smaragden worden genezende eigenschappen toegekend, maar deze zijn niet wetenschappelijk bewezen. Zo zou de steen kunnen helpen bij het herstel na een infectieziekte. De smaragd zou een positieve invloed hebben op de luchtwegen, longen, spieren en het gezichtsvermogen. Ook zou het een ontgiftende werking op de lever hebben.

smaragd stenen

Er wordt ook wel gezegd dat smaragden je geheugen kunnen verbeteren. De steen helpt ook bij het combineren van je intelligentie met je onderscheidingsvermogen. Zo kun je beter keuzes maken. De groene stenen kunnen daarnaast gebruikt worden bij liefdesverdriet, een gebroken hart en negatieve emoties.

Een smaragd draag je op je huid als hanger of als armband. Je kunt ook kiezen voor een ring of een paar oorbellen met deze mooie groene edelsteen.

Originally posted 2021-01-16 09:43:01.

Misschien vind je dit ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *