soulmate

Een soulmate of zielsverwant maakt je leven mooier

Het woord soulmate wordt vaak gebruikt in de romantische zin van het woord. Vaak gebruiken we dit woord voor iemand die ontzettend goed bij ons lijkt te passen en waar we meestal graag een liefdesrelatie mee willen. Het is iemand waarbij je je meteen thuis voelt en waarmee je meestal een ontzettend goede “klik” hebt. Je begrijpt elkaar zonder woorden en je hebt aan 1 blik genoeg om te weten wat de ander denkt.

Kenmerken van een soulmate

Een soulmate is iemand die uit dezelfde zielsfamilie komt als jij. Jullie delen geen ziel, maar jullie zielen zijn wel bekend met elkaar dus dat voelt erg vertrouwd. Jullie zielen lijken op elkaar, maar zijn toch allebei een beetje anders. Een soulmate relatie is over het algemeen een vredige en rustige relatie, gebaseerd op vriendschap en wederzijdse steun. Het hoeft trouwens niet altijd een romantische partner te zijn. Een zielsverwant kan ook in je leven opduiken als een goede vriend of vriendin waar je een mooie vriendschap mee hebt.

Hoe herken je een zielsverwant?

Je hebt een vaste en hechte relatie, die vooral is gebaseerd op vriendschap. Of je soulmate nou een romantische partner, familielid, kennis of vriend is, deze vriendschap vormt een stevige basis voor je relatie en je kunt deze persoon met alles vertrouwen.
Zielsverwanten kennen je diepste geheimen en oordelen niet over je. Ze staan je bij als het leven tegenzit. Diep van binnen weet je dat je op ze kunt rekenen en dat ze je helpen bij alles wat je tijdens je leven doormaakt. En natuurlijk doe je precies hetzelfde voor hen.

Zo verloopt de relatie met een soulmate

Je relatie verloopt gemakkelijk en het lijkt alsof dat zo moet zijn. Je hebt weinig meningsverschillen en meestal zijn jullie het met elkaar eens. Dat komt omdat het de bedoeling is dat je elkaar ondersteunt, net zoals een beschermengel dat zou doen. Een zielsverwant is niet iemand die je laat groeien door je te confronteren met pijnlijke triggers. Je zielsverwant steunt je en toont begrip als je het moeilijk hebt.


Bijna iedereen komt in zijn of haar leven wel 1 of meerdere soulmates tegen. Vaak ontstaan hieruit mooie vriendschappen of relaties die heel lang stand kunnen houden. Dat is het mooie van een zielsverwant!

Originally posted 2020-12-07 17:29:06.

Misschien vind je dit ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *