De Turkoois – een magische blauwe edelsteen

Als je je aangetrokken voelt tot de turkoois, dan is dat een teken dat je zijn genezende krachten nodig hebt. De eigenschappen van deze edelsteen zijn verbonden met de helende energie van water. Dit wordt nog eens extra benadrukt door de prachtige blauwgroene kleur. Deze schitterende edelsteen hoort bij de sterrenbeelden Waterman en Vissen, waarbij Vissen het waterteken is.

De eigenschappen van Turkoois

Deze turquoise steen helpt je om jezelf te accepteren zoals je bent. De edelsteen werkt beschermend en brengt rust, geluk en evenwicht. Verder wordt gezegd dat de steen beschermend, zuiverend, kalmerend, ontstekingsremmend en pijnstillend werkt.

ruwe turkoois
Een stuk ruwe Turkoois

Als je deze helende steen opneemt in je dagelijkse meditatie, dan profiteer je het meest van de rustgevende en kalmerende eigenschappen. Mediteer met deze steen en je komt in een rustige staat van ontspanning.

Draag Turkoois voor bescherming

Turkoois wordt al sinds 5500 voor Christus gebruikt. In die tijd dacht men dat de steen ongelukken zou voorkomen en ziektes van het hoofd en het hart kon genezen. Een oude legende suggereerde zelfs dat het zou gaan regenen als ze de blauwgroene steen in de rivier gooiden.

Turkoois sieraad van indianen

Turkoois was voor veel indianen een heilige steen. Medicijnmannen gebruikten het bij hun geneeswijzen. De edelsteen werd vaak in de vorm van dieren gesneden en in graven geplaatst. Waarschijnlijk om de doden te bewaken en beschermende geesten op te roepen.

Bijzondere turquoiseblauwe sieraden

Al eeuwenlang worden stenen van Turkoois als verfraaiing gebruikt. Ze werden in koninklijke tronen gezet, maar ook in dolken, sieraden en kopjes. De Egyptenaren geloofden dat de steen geluk bracht en hen onoverwinnelijk maakte. Ze gebruikten de edelstenen in symbolische sieraden en standbeelden. Koningen en farao’s droegen de steen graag.

Farao sieraad

Tegenwoordig zijn sieraden met deze edelsteen nog steeds te koop. De prachtige blauwe kleur combineert heel mooi met zilver of goud. Pas wel op voor namaak. Echt Turkoois is vrij zeldzaam. Daarom wordt het vaak nagemaakt door howliet of magnesiet te verven.

Originally posted 2020-12-06 09:23:39.

Misschien vind je dit ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *